Verhalen schrijven - Beter een verhaal leren schrijven.

verhalen schrijven

24 september 2012

Verhalen schrijven om niet lang mee bezig te zijn.

Tags: , , , , , ,
Verhalen om niet lang mee bezig te zijn.

 

“Ik wil graag verhalen schrijven, maar vind het niet leuk om er zo lang mee bezig te zijn. Toch wil ik graag m’n verhaal kwijt.”

 

Verhalen schrijven, op welke manier dan ook.

Wil je graag een prof tennisser worden maar niet trainen? Wil je graag een wereldberoemde zanger worden, maar vind je het niet leuk om zangles te nemen?

 

Wil je graag verhalen schrijven, maar er niet lang mee bezig zijn?

 

Ik bedoel te zeggen, dat het één bij het ander hoort. Verhalen schrijven is een langzame bezigheid. Hoewel sommige mensen razendsnel kunnen typen, gaat het schrijven van een verhaal toch niet zo snel. Je moet erover nadenken, je moet een plot verzinnen, personages, een hele wereld. Als je het begin van je verhaal hebt bepaald, dan pas kun je beginnen met schrijven. En als je uiteindelijk het geheel af hebt, dan begint het herschrijven, ook weer in verschillende fasen.

 

Dus als je verhalen wilt schrijven, dan ben je er lang mee bezig.


 

Als je dat niet prettig vindt, misschien wil je dan wel niet schrijven. Dat is niet erg. Er schrijven al zoveel mensen.

 

Misschien wel je wel liever verhalen vertellen, al dan niet voor publiek. Schrijven is dan niet jouw vorm.

 

Je kunt ook het hele schrijfproces in kleine stappen zetten. Dus je denkt en schrijft en denkt en herschrijft steeds korte perioden. Als je dat vaak genoeg doet, dan heb je toch de tijd eraan besteed die nodig is, ook al werk je feitelijk niet lang achter elkaar.

 

Verder kun je er ook voor kiezen om juist een korte periode, heel veel te schrijven en dan weer een hele tijd niet. Je bent er dan dus in tijd niet lang mee bezig, op een jaar misschien twee maanden, maar wel heel intens.

 

Mijn laatste tip is: werk in een team. Kijk of je met mensen een groep kunt vormen. Wie weet ben jij beter in het bedenken van verhalen en een ander beter in het helemaal uitschrijven van een verhaal. Jij kunt dan anderen je verhalen vertellen en zij schrijven het dan op. Daarna kun je er samen weer aan verder werken.

 

Bij de televisie, bijvoorbeeld bij het schrijven van soaps, wordt vaak in teams gewerkt. Sommige mensen bedenken de verhaallijnen voor een heel seizoen. Anderen verdelen die verhaallijnen over verschillende perioden en weer anderen maken er afleveringen van per week, per dag en die afleveringen worden dan weer door een ander team daadwerkelijk geschreven.

 

Als je zin hebt om je verhalen te vertellen, doe dat, op welke manier dan ook. Kies je voor schrijven, dan is een beetje weerstand, een beetje tegenslag en moeite ook niet erg.

 

Je wordt er vast een betere schrijver van!

 

verhalen schrijven

 

 

 

 

Klik hier!

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.